www.snoskor.se
snoskor.se © 2010-2012 / u2one.se / All rights reserved.

Bergs kommun

I Bergs kommun i södra Jämtland finns det sju utgångspunter med flertalet leder. Ladda ner information här! >>>

Bruksvallarna

I fjällbyn Bruksvallarna i nordvästra Härjedalen finns landets, kanske norra europas, största sammanhängande snöskoledssystem på 45km, det mesta på kalfjället. Det planeras för ytterliggare 10km i dalgången mellan Bruksvallarna och Ramundberget.

Karta ej klar, håll utkik!

Walles Högfjällshotells led (t.h.) har funnits sedan 2007. Det är en kort men ändå lite krävande led med en början i gamla slalombacken. Uppe på ledens högsta punkt får man en milsvid utsikt över fjällen. Sedan 2011 ingår denna i Bruksvallarnas storsatsning på snöskoleder.

Siljan (Leksand, Rättvik, Mora, Orsa)

Mer information finns här>>

Örnsköldsvik

Örnsköldsvik har två skyltade snöskoleder på varvsberget med gångavstånd från centrum.

OVER THE TOP och den kortare varianten ESCAPE på 2 km (som baseras på den längre ledens början), den kortare leden är utan klättringen över toppen är lämplig för nybörjare. Den 6,5 km långa leden har fin utsikt över Örnsköldsvik med havet utanför och senare över Veckefjärdens golfbana, Själevadskyrkan och innåt landet.

Walles Högfjällshotell »

"Hotellet på Fjället" i snösäkra Bruksvallarna, högt beläget 850möh med snöskoleder på högfjället runt hörnet.