www.snoskor.se
snoskor.se © 2010-2012 / u2one.se / All rights reserved.

 

 

 

Utrustning

 

Det finns några tillverkare på snöskor men Franska TSL är störst och mest etablerad. TSL har bredast sortiment och leder utvecklingen. TSL snöskor går att köpa på många friluftsbutiker och uthyrning är numera vanligt förekommande i fjällen.

 

Till snöskor bör man ha ett par bra kängor, vanliga vandrarkängor är perfekta. Fördelen med nästan alla snöskor är att de enkelt ställs in till dina kängors storlek.

 

Bland moderna snöskor finns det i regel två typer, de som är uppbyggda på en aluminiumram och de som är helt i plast. Aluminiumramsvarianten är att föredra vid extremt mycket lössnö då bärigheten är bättre medan plastvarianten (på bilden ovan) med sin imponerande bärighett i förhållande till storlek är betydligt mångsidigare och lämpar sig för de mesta snöaktiviteter man kan tänka sig. Ett exempel där plastvarianten är genom sin konstruktion överlägsen aluminiumvarianten är vid skrågång, något som man gärna gör i fjällvärlden.

 

 

Bland snöskorna i plast finns en mängd olika varianter, från rena löparsnöskor till topptursoptimerade men mest allsidig och som lämpar sig till de flesta är tex TSL 325 Escape.

 

 

 

Se här en film hur de spänns fast och tas av >>>

 

 

 

Stavar är mycket bra att ha men absolut inte ett måste. Vi vandring på "flacken" behövs inga stavar men i ojämn terräng och på fjället så är de till stor nytta. En stav som kan justeras i längd är att föredra. Stavgång som är populärt har sin perfekta säsongsförlängning med snöskor.

 

Här ett videoklipp om skillnaden mellan snöskor och och bara kängor i djupsnö>>

 

 

 

 

 

 

 

 

Sponsorer

 

Walles Högfjällshotell »

"Hotellet på Fjället" i snösäkra Bruksvallarna, högt beläget 850möh med snöskoleder på högfjället runt hörnet.

 

 

 

Annonser